Când vine vorba de somn, trebuie să admitem, că sunt anumite forţe care ne depăşesc. Cum altfel este posibil să dormim mai bine in casa alcuiva decat la noi acasă? Ne cumpărăm articole de bedding calitative, pe gustul nostru, avem un program de somn şi, totuşi, pe canapeaua celor la care ne ducem în vizită dormim parca mai bine. Ne scapă ceva? Tradiţia chinezească veche de mii de ani spune că ne scapă Feng-Shui-ul.
Dormitorul e foarte important in Feng-Shui deoarece reprezintă locul în care ne refacem energia, iar cum tehnicile Feng-Shui ne ajută să atragem şi să captăm energiile pozitive, revigorante, înglobate în chi, legatura este de la sine inteleasa. Feng-Shui-ul este o filozofie uşor de aplicat, ce face referire la chestiuni de siguranţă, perspectivă, luminozitate, simbolistică şi la recomandarea naturii în detrimentul gadget-urilor de care ne putem lipsi în dormitor. Totul pentru a permite circulaţia optimă a energiilor.
Astfel, trucurile Feng-Shui pe care le considerăm importante sunt următoarele:
• dormitorul trebuie să aibă o singură uşă. Dacă are mai multe sau apartamentul este nedecomandat, atunci energia pozitivă se va scurge mai repede, ceea ce nu este de preferat; cel puţin, uşile trebuie să fie închise.
• fără oglinzi în dormitor. Oglinda este un pericol din punctul de vedere al celor care îmbrăţişează filozofia Feng-Shui.
• lumina este foarte importantă, iar pe timpul zilei trebuie să abunde. De la soare primim un calup mare de energie; să o lăsăm să vină în dormitorul nostru.
• oglinzi nu, dar tablouri da; atenţie ce tablouri. Tablourile, dacă înfăţişează ceva pozitiv şi potrivit cu viaţa ta, va creşte şansele ca acele lucruri pozitive să se menţină sau să se întâmple.
• numărul electronicelor din dormitor va fi unul mic. În prezent nu mai putem scăpa complet de tehnologie, însă trebuie să înţelegem că natura este cea mai importantă şi că noi facem parte din natură.
• plantele sunt indispensabile, iar elementele naturale precum scoicile şi pietrele rotunde sunt de bun-gust. O plantă vie în colţul camerei asigură circulaţia energiilor în dormitor. Pietrele rotunde asigură echilibrul. Parfum de lemn de santal în cameră şi picături de ulei de lavandă pe pernă. Pur şi simplu acestea fac minuni. Încearcă-le!
• vopsirea pereţilor în concordanţă cu tehnicile Feng-Shui se va face în culori calde, nuante pastelate, precum verde deschis, crem, galben pal, bleu, dar şi cu accente în culori Yin – verde, albastru şi violet. Dacă se va zugrăvi dormitorul întocmai, efectul vizual va fi unul optim pentru a induce o stare de bine, iar somnul va fi unul odihnitor.
• patul trebuie orientat cât mai departe de ușa dormitorului, și nu cu picioarele lui exact înspre ușă, altfel există riscul scurgerii energiei. Așează capul patului lângă un perete solid, pentru a crea „țestoasa neagră” – principiu Feng-Shui.
Nu este complicat, nu durează mult ca amenajarea să se facă în concordanță cu trucurile Feng-Shui. Maxim de rezultate cu un minim de efort. Chi-ul va circula peste tot prin dormitor, iar tu vei dormi nesperat de bine.