Confortul pe timpul somnului este foarte important, iar iarna îți poate pune ceva piedici în acest sens. Temperaturile foarte scăzute de afară, răcelile frecvente, lipsa unei temperaturi constante în casă sau produsele de dormit nepotrivite ție sau anotimpului sunt doar câteva dintre elementele care îți pot transforma somnul în momente prelungite de disconfort. Din fericire, poți face ceva pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului și, evident, a multiplica momentele de relaxare și bucurie, fie că le petreci acasă alături de cei dragi sau la birou.

110804150

Poate pentru că îți sunt atât de aproape zi de zi nici nu te-ai gândit să le iei în considerare, dar produsele de dormit precum lenjeria de pat, pernele, salteaua sau pilota sunt cele care îți influențează cel mai mult perioadele de odihnă.

Dacă te afli în căutarea unei noi pilote sau simți că cea pe care o ai nu îți mai este potrivită, e timpul să cumperi una nouă. Înainte de a începe să colinzi magazinele, fie ele fizice sau online, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte:

  • Măsoară cu atenție patul – pilota trebuie să acopere marginile patului, așa că dacă vei știi dimensiunea saltelei îți va fi mult mai ușor să o găsești pe cea potrivită ție. Mai mult decât atât, numărul persoanelor care dorm în același pat e și el important.
  • Specialiștii recomandă pilotele din puf sau pene – sunt foarte călduroase și confortabile, având cusături de diverse forme ce permit ca puful să fie distribuit uniform pe suprafața pilotei. Totuși, dacă alergiile nu obișnuiesc să te ocolească, poți apela la pilotele din material sintetic hipoalergenic menite să țină deoparte acarienii.
  • Alege o alternativă simplă, mai exact pilotele potrivite tuturor anotimpurilor – astfel, indiferent dacă o vei folosi primăvara sau iarna, somnul tău nu va fi afectat de supraîncălzire sau senzații de răcoare.

Pilotele sunt, de asemenea, de mai multe tipuri, așa că alegerea trebuie să depindă și de caracteristicile deținute de fiecare dintre ele:

  • Pilotele sintetice – nanofibra imită destul de bine puful de gâscă și este prietenoasă cu pielea, astfel că nu provoacă alergii. Este o fibră elastică care nu absoarbe praful și permite o bună circulație a aerului în interiorul materialului.
  • Pilotele naturale – majoritatea realizate din puf și pană de gâscă, bambus sau lână, acestea au o structură foarte fină, țin la distanță acarienii și alți alergeni având proprietăți antimicrobiene și oferă confortul necesar unui somn odihnitor.

Dacă ai decis deja că ai nevoie de o nouă pilotă, sperăm ca detaliile de mai sus să îți ofere suficiente informații cât să poți găsi exact produsul de care ai nevoie. Un somn odihnitor este cel mai bun remediu pentru perioadele stresante în care ai nevoie de concentrare și un strop de energie în plus. Nu uita că sănătatea primează întotdeauna, iar perioadele de odihnă își aduc un aport important în menținerea unui tonus bun.