INOVAȚIA & Pasiunea inovatorilor de a progresa!

 

Nimic inovator într-o definiție! Inovația înseamnă schimbare, noutate, prefacere. Care este scopul ei? Acela de a îmbunătăți sectorul în care este aplicată?

Mult timp s-a crezut că inovația se limitează doar la știință și la tehnologie, însă ea poate apărea și în sistemele sociale, medicina, administrație, arte etc.

Inovația este considerată motorul principal al creșterii economice în economia globală de azi.

O definiție inovatoare a inovației?

“Nevoia este părintele inovației” spunea Platon.

Această definiție dată în urmă cu aproximativ 2000 de ani este cel mai bun exemplu pentru a arăta că nu tot ce este nou este inovator și nu tot ce este vechi (antediluvian) este cu adevarat depășit. Reușita unei inovații constă în găsirea unei formule perfecte care să implice nevoia (de a progresa), cum spunea filosoful grec, experiența (trecutul, prezentul și viitorul domeniului în care vrei să inovezi) și creativitatea. Orice inovație este o sclipire de geniu! Dar să nu uităm că și geniul presupune foarte multă muncă, pentru că “geniul este 1% inspirație ți 99% transpirație” conform spuselor unui foarte cunoscut inovator, Thomas Edison.

Așadar, a fi inovator ține de o formulă complexă în care toate elementele sunt foarte active și în cazul căreia, până la Finish sau la semnul “═”, este implicată foarte multă muncă.

Inovație » Nevoie » Originalitate » Creativitate » Geniu

“1% inspirație și 99% transpirație”

Factori externi care pot fi benefici pentru Inovație? În funcție de fiecare domeniu în parte, impulsul inovator poate fi excitat de anumiți factori externi, așternându-se astfel un teren propice invenției și implicit inovației. De la acești factori externi până la nevoie și la creativitate sunt doar câteva “stații” neuronale. Însă călătoria abia aici începe!

Acești factori pot fi:

  • Evenimente neașteptate – orice succes, în speță comercial, neașteptat este exploatat, ducând, în cele din urmă, la ceva inovator;
  • Neconcordante între așteptări și rezultate ori între presupuneri și realități;
  • Necesitățile de orice fel ale proceselor – ținta fiind Eficiența;
  • Schimbări în industrii și în piață;
  • Schimbări demografice în populație, de exemplu în funcție de vârstă, educație sau ocupații;
  • Schimbări în percepție;
  • Noi cunoștințe etc.

Toți acești factori sunt niște oportunități uriașe pentru preocupările inovatoare ale antreprenorilor.

Pe lângă toate astea intervine Pasiunea!

Se scapă de multe ori din vedere acest aspect. Fără pasiune pentru ceea ce faci și pentru lucrul făcut bine, nu poate exista progres, deci nu poate exista inovare.

De aceea, cei mai mari inovatori sunt inovatori pentru că altceva nu pot fi. Profitul material este pentru ei doar o formă de respect pe care o primesc din partea celor ce se folosesc de ideile lor inspirate.

Steve Jobs spunea că “inovația face distincția între un lider și cei care îl urmează” și nimic nu poate fi mai adevarat. Un inovator este un lider, cel putin spiritual, pentru întreaga lui generație. Despre orice domeniu ar fi vorba, el dă tonul unei generații, îi ajută pe ceilalți să își satisfacă anumite nevoi, iar prin munca lui se pot regăsi milioane de oameni.

Inovatorii = sfinții de altădată?

In secolul 21 singura religie cu adevarat credibila este Inovația. Cei ce inovează sfințesc locul. Avem nevoie de ei și trebuie să îi ocrotim, pentru că ocrotindu-i pe ei ne ocrotim pe noi.

Inovatorii rămân niște vinovați fără vină, sunt oameni, dar în același timp Creatori, le place munca lor, dar oricând o pot distruge dintr-un capriciu. Ei înseamnă progresul!

Despre Holdingul de companii Green Future:

Noi, spunem că inovam zi de zi pentru ca dormitorul tău să fie un vis!

Am evoluat spre prima entitate industriala Românească ce reușește să realizeze și să controleze integral, în propriile capacități productive, materiile prime care intra în componența produselor finite proprii pe segmentul de confort, Mattress & Bedding din România …mai multe detalii despre Green Future si conceptul nostru Sleep Evolution.

Încântați de cunoștință!