Omul isi petrece o treime din viata in dormitor!

Alaturi de apa si mancare, somnul este cel de-al treilea element esential vietii. Animalele de laborator, private de somn, au murit. Lipsa semnificativa a somnului are efecte devastatoare si asupra omului.

De ce avem nevoie de aproximativ 7 ore de somn pe noapte?

Beneficiile Somnului. Sleep Evolution. Green Future

• Somnul reprezinta incetinirea functiilor vietii organice (ritm respirator, ritm cardiac, relaxare musculara, scaderea temperaturii cu 0,5 grade C, scaderea functiilor secretorii etc.). In felul acesta, organismul intra in stand by putand elimina toxinele si asimiland energie;

• Lipsa pe termen lung a unui somn odihnitor daunează grav sistemului imunitar;

• Prin somn, creierul nostru isi ia o mini-vacanta neuronala. Un somn neconsistent determina aparitia depresiei nervoase;

• Somnul are efect de regenerare, prin eliminarea toxinelor, asupra tenului;

• Un somn insuficient, pe o durata lunga de timp, poate cauza cresterea in greutate, tensiune arteriala, diabetul, problemele cardiovasculare si abuzul de medicamente.

Prin urmare, un somn bun are 3 tinte:

• Confort psihic;

• O buna functionare a organismului;

• Un rol important in planul frumusetii fizice.

Un sondaj condus de American Cancer Society a ajuns la concluzia ca oamenii care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte au o rata a mortii cu 30% mai mare decat cei ce care dorm, in mod obişnuit, 7-8 ore pe noapte.

Pentru ca un adult sa fie in stare perfecta de functionare, in decursul unei zile, trebuie sa doarma bine. Odihna din timpul noptii inseamna buna-dispozitie, forta fizica, perspicacitatea intelectuala si randamentul profesional de a doua zi, de care orice individ are nevoie.

Somnul reprezinta o treime din viata unui om! Daca este asa cum afirma specialistii, somnul reprezinta o treime din viata unui om. AR FI GRESIT SA CONSIDERAM ACEASTA PERIOADA UN TIMP MORT!

Este de datoria noastra, fata de noi insine, sa ne bucuram si de aceasta parte a vietii noastre. Cum sa facem asta? Avand grija ca dormitorul nostru sa fie cel potrivit pentru un somn odihnitor, regenerator de energie. Pentru ca daca stim sa ne asternem patul, respectand nevoile particulare ale corpului nostru, vom avea numai de castigat.

Daca invatam sa dormim corect aceasta treime din viata noastra, cu siguranta ca vom avea energia si resursele necesare sa recuperam timpul dormit, traindu-ne normal si armonios VIATA.