Nimic nu se compară cu zilele însorite și călduroase de vară alături de familie, cu atât mai mult dacă te bucuri de câteva zile de concediu! Totuși, canicula îți poate strica planurile, mai ales pe timpul nopții. Somnul îți poate fi afectat de temperaturile ridicate, iar din această cauză vei dormi cu intermitențe și într-o continuă stare de agasare.

Perioadele de odihnă scurte sau de o calitate redusă îți pot afecta concentrarea și dispoziția, iar pe termen lung sănătatea poate fi alterată serios. Deși cu toții suntem afectați de această problemă, există câteva lucruri pe care le poți face pentru un somn mai bun și mai liniștit, chiar și pe timpul verii. Iată ce îți propunem:

  • Atenție la temperatura din cameră – această trebuie să fie una optimă, între 19 și 23 de grade Celsius. Conform specialiștilor, aceste temperaturi sunt cele mai indicate dacă vrei să te bucuri de un somn confortabil, fără disconfort.
  • Ventilatorul în locul aerului condiționat – punerea aerului în mișcare este mai benefică decât eliberarea aerului rece. Totuși, evită să plasezi ventilatorul în dreptul patului.
  • Dacă totuși preferi aerul condiționat – renunță să îl folosești seara deoarece usucă foarte mult aerul, iar acest lucru poate dăuna căilor respiratorii. O alternativă este folosirea acestuia pe cea mai scăzută treaptă, fără a fi îndreptat către pat.
  • Alimentația este importantă – concentrează-te pe salate, multe fructe și legume și mâncăruri ușoare, nu excesiv de grase. Derivatele din lapte sunt și ele pe lista de alimente pe care le poți mânca deoarece conțin triptofan, substanță ce asigură un somn bun.
  • Cafeaua în exces – deși până acum se credea că e nevoie de 3-4 ore de somn pentru a elimina cafeina din organism, se pare că de fapt sunt necesare 7-8 ore de odihnă. Tocmai de aceea, evitați să beți multă cafea, mai ales în a doua jumătate a zilei deoarece somnul vă poate fi afectat.

O altă soluție poate fi alegerea unor produse de dormit realizate din fibră de bambus. Acestea sunt perfecte pentru orice anotimp deoarece mențin o temperatură optimă a organismului indiferent de temperatura din casă. Mai mult decât atât, este un material perfect pentru persoanele sensibile și predispuse la alergii datorită lipsei tratamentelor dăunătoare. Acum că știi toate astea, e timpul să pui sfaturile în practică! Este vară, așa că ai nevoie de somn și, implicit, de multă energie pentru toate activitățile pe care ți-ai propus să le duci la bun sfârșit.