Primăvara și-a intrat în drepturi de ceva timp, dar pentru că lipsa timpului poate amâna activitățile ce țin de îngrijirea casei nu este niciodată prea târziu pentru o curățenie temeinică!

Dormitorul este cea mai importantă încăpere a casei și, deoarece acolo îți petreci ore bune pentru a te odihni, ar trebui să fie și cea mai fresh. Acestea fiind zise, declarăm această zonă un bun start pentru curățenia generală a casei.

shutterstock_171544418

Curățenia saltelei poate părea o adevărată provocare chiar și pentru cei mai dibaci dintre noi. Deși nu este mereu vizibil, aceasta acumulează în timp destul de mult praf și microbi ce îți pot afecta sănătatea fără ca măcar să îți dăm seama care este cauza.

De fapt, procesul de curățare al saltelei este unul foarte simplu și la îndemâna oricui. Poți începe prin a strânge lenjeria de pat și husa și a le pune în mașina de spălat. Apoi ridică salteaua și aspiră lăcașul saltelei cât și pe aceasta, nu înainte de a șterge totul de praf cu o lavetă. Podeaua și peretele din spatele patului nu sunt nici ele de neglijat.

Pentru curățarea saltelei amestecă o ceașcă de bicarbonat de sodiu și câteva picături de lavandă pentru un aer proaspăt. Folosește o sită pentru a împrăștia uniform amestecul pe suprafața produsului de dormit și lasă praful să acționeze timp de jumătate de oră. Între timp, te poți apuca de ordine în restul camerei pentru a nu pierde timpul și a fi proactiv. Bicarbonatul de sodiu se îndepărtează cu ajutorul aspiratorului, acesta curățând în profunzime murdăria și fiind eficient împotriva umezelii.

Petele care persistă chiar și după acest procedeu pot fi înlăturate cu ușurință prin pulverizarea asupra lor a unei cantități mici de oțet nediluat. După aproximativ 5 minute, împrăștie puțin bicarbonat de sodiu și lasă reacția chimică să se consume până în momentul în care bulele apărute dispar complet cu tot cu pata dificilă. Peroxidul de hidrogene este o altă soluție pentru murdăria dificilă, iar în cazul în care nici această soluție nu dă roade este cazul să apelezi la curățătoriile specializate.

Pentru a menține salteaua curată o perioadă mai îndelungată întoarce-o de patru ori, atât pe o parte și alta cât și de la un capăt la celălalt. Astfel, uzura va fi distribuită în mod egal.

Acum că știi toate detaliile despre un spațiu de odihnă proaspăt și curat e timpul să continui și cu restul încăperilor locuinței tale!