Știați că de-a lungul vieții oamenii își petrec aproximativ 6 ani visând, deci, implicit, dormind? Somnul ar trebui să fie una dintre cele mai de preț activități de care ar trebui să avem grijă dacă dorim o viață sănătoasă, plină de energie și voie bună! Un număr de 8 ore de somn pe noapte este perioada indicată de majoritatea specialiștilor pentru a putea să ne desfășurăm activitățile zilnice la un randament maxim.

Totuși, pe lângă grija pe care ar trebui s-o acordăm orelor de somn, un factor foarte important este și mediul în care dormim. Liniștea, luminozitatea scăzută, confortul, temperatura potrivită, toate astea ar trebui să ne preocupe la fel de mult precum mâncarea pe care o ingerăm. Și dacă tot vorbeam despre mediul în care dormim, care este locul spre care ar trebui să ne îndreptăm atenția? Bineînțeles, către dormitor și mai ales către produsele dedicate somnului.

Un studiu din 2011 indică faptul că cele mai mici nereguli ale saltelei pe care dormiți pot duce la dureri ale corpului a-2-a zi, stări de somnolență continuă și nervozitate din cauza somnului neprielnic. Pe scurt, influențează într-o măsură destul de mare calitatea somnului dumneavoastră. Poziția în care dormiți este unul dintre cei mai importanți factori pe care ar trebui să-i luați în seamă atunci când achiziționați salteaua.

  • Dormitul pe spate – este poziția cea mai benefică pentru sănătatea spatelui și a gâtului, greutatea fiind distribuită în mod egal.
  • Dormitul pe o parte – duce la distribuirea greutății pe partea pe care dormiți, fiind suportată de articulații. Poziția fetus poate fi benefică pentru coloana vertebrală, întrucât reduce presiunea exercitată pe discurile coloanei vertebrale din timpul zilei.
  • Dormitul pe burtă – este benefic pentru a ameliora apneea de somn, dar nu este recomandat din cauza faptului că denaturarea formei coloanei poate duce la dureri de spate, dar și dureri de gât.

Benefice sau nu, orice poziție de somn a-ți adopta, salteaua confortabilă, care să ofere sprijin coloanei vertebrale și articulațiilor este vitală. Aceasta trebuie să nu fie nici prea tare deoarece cauzează un disconfort ridicat, dar nici prea moale deoarece afectează poziția corpului și mai ales momentele dumneavoastră de odihnă. În cazul cuplurilor, mărimea saltelei este importantă de asemenea.Aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare încât fiecare dintre voi să se poată rostogoli în pat de pe o parte pe alta pe parcursul nopţii, fără să se deranjeze unul pe altul.

Pentru o alegere variată și potrivită pentru stilul dumneavoastră de a dormi, Green Future vă propune o gamă diversificată de saltele de o calitate superioară, totul pentru un confort sporit și siguranța sănătății dumneavoastră. Puteți vizualiza și analiza oferta noastră aici: http://www.green-future.ro/saltele