După o zi grea la muncă sau o vacanță plină de peripeții, somnul este singura noastră șansă de a ne repune pe picioare și a reveni la starea de spirit optimă. De cele mai multe ori, atunci când sunt foarte obosiți adormim din secunda în care ne așezăm pe pat, fără să mai acordăm vrea importanță produselor de dormit în afara rolului lor de bază.

Pe lângă importanța alegerii unor produse destinate somnului care să fie potrivite pentru noi și realizate în funcție de afecțiunile specifice, curățenia lor este esențială. Un somn sănătos depinde de frecvența curățeniei și de atenția dedicată metodei de îngrijire a acestora.

shutterstock_182448767

Pernele fac parte din obiectele casei ce necesită o curățare cel puțin o dată pe an, fie acasă, fie la curățătoriile specializate.

Dacă nu obișnuiești să lași această îndeletnicire pe mâna altora, curățarea pernelor în propriul cămin este un proces foarte simplu, la îndemâna oricui. Citește cu atenție eticheta pernelor pentru a respecta instrucțiunile, iar apoi spală pernele în mașină pe un program dedicat textilelor delicate. Folosește puțin balsam și un detergent obișnuit, nu unul agresiv cu țesăturile. Clătirea și stoarcerea lor trebuie realizate în mod repetat pentru a te asigura că resturile de detergent și apa în abundență au fost eliminate. Recomandat este să usuci pernele în aer liber, sub razele soarelui și în bătaia vantului. Acest lucru asigură o bună aerisire și elimină mirosurile căpătate în interiorul casei.

În cazul în care lipsa timpului nu-ți permite să te ocupi de procesul de curățare, apelează cu încredere la curățătorii. Acestea se vor ocupa rapid și profesionist de produsele tale de dormit datorită aparatelor de specialitate create pentru o curățare ca la carte. Atunci când îi contactezi trebuie să le comunici detalii precum, dimensiunea pernelor și materialul din care sunt realizate.

Pentru pernele ce conțin puf și pene este recomandată curățarea uscată ce presupune aplicarea razelor ultraviolete ce pătrund în interiorul materialului și elimină bacteriile și ciupercile. Din păcate, acestea nu pot fi omorâte printr-o simplă curățare cu ajutorul detergenților. Curățarea uscată nu folosește soluții chimice, deci este o metodă sigură pentru persoanele sensibile și predispuse alergiilor.

Curățarea cu abur sau spălarea produselor în apă poate duce la mirosuri neplăcute impregante în material sau chiar la riscul de putrezire.

Un somn odihnitor și confortabil depinde, deci, și de nivelul de curățenie al produselor de dormit folosit zi de zi. Orice metodă ai alege, este important să știi că nu trebuie să treacă mai mult de 1 an de la ultima curățare, altfel riscul de apariție al alergiilor sau chiar al diverselor afecțiuni poate crește.

Păstrează un ambient prietenos și bucură-te de propriul spațiu de relaxare!