Somnul ar trebui să fie acea oază de liniște și odihnă de care ar trebui să beneficieze oricine, odată pe zi. Din păcate, în ultimii ani, somnul s-a lăsat învăluit de griji, stres și i s-au dedicat mult prea puține ore.

Majoritatea statisticilor făcute în acest sens indică faptul că, în prezent adulții suferă de tulburări de somn, dormind mai puțin de 6 ore pe noapte. Toate astea duc, în timp la afecțiuni precum inflamații cronice sau boli cardiace în special în rândul femeilor.

Pe timpul verii, calitatea somnului se diminuează și mai mult din cauza temperaturilor foarte ridicate ce duc la discomfort termic și transpirație excesivă.

Tulburările de somn pe termen lung supra solicită corpul și duc la slăbiri dramatice ale sistemului imunitar, inducerea unei stări prediabetice și afectează memoria, implicit performanțele la locul de muncă.

Pentru a diminua disconfortul creat de temperaturile toride, este bine ca vara să renunțăm la mâncărurile grele, pline de grăsimi, în favoarea salatelor ușoare, a fructelor și legumelor și a lichidelor (apă, ceaiuri, sucuri naturale).

Vă vine să credeți sau nu, pepenii, fructele de pădure, spanacul și ardeii iuți vă ajută să luptați împotriva senzației de caniculă copleșitoare. Conțin în cantități mari apă și potasiu care vor face minuni!

Pentru a trece cu brio de perioadele caniculare ale anului, mai jos puteți găsi câteva sfaturi care vă vor ajuta să combateți mai ușor căldura:

  • Evitați consumul de alcool – efectul diuretic ce vine odată cu ingerarea alcoolului duce la un somn agitat, de o calitate slabă. Vă veți trezi în repetate rânduri și vă va fi greu să adormiți cu ușurință la loc.
  • Mișcare pe timpul zilei – un minim de 30 de minute de mișcare în fiecare zi asigură un somn odihnitor și menține sănătatea corpului
  • Dușuri răcoroase înainte de culcare – dușurile la o temperatură mai scăzută decât cele normale ajută la reducerea teperaturii ridicate a corpului și contribuie la un somn răcăros și confortabil
  • Creați un mediul potrivit în dormitor – aerul închis, împreună cu temperaturile toride, nu sunt deloc o combinație bună dacă vreți să vă bucurați de un somn bun. Aerisirea dormitorului timp de cel puțin o oră este absolute necesară, astfel încât aerul cald să fie înlocuit cu cel mai răcoros din timpul nopții.

 

Cu toate astea, produsele de dormit nu sunt de neglijat. Alese așa cum trebuie, ele vă pot scăpa de senzația de umiditate și căldură excesivă.
Gamele diversificate Green Future vă pun la dispoziție o întreagă paletă de produse care promit să vă dea o mână de ajutor în orice anotimp: www.green-future.ro