În prezent, din ce în ce mai mulți oameni afirmă că sunt stresați, obosiți psihic și nu mai pot duce simple activități la bun sfârșit din această cauză. Cu siguranță ai o prietenă care simte că nu se poate împărți așa cum ar trebui între job și familie sau o colegă de birou care nu mai face față volumului de muncă. Deși de multe ori exagerăm, fiind doar agasați de problemele cotidiene, nu trebuie să neglijăm lipsa echilibrului din viața noastră deoarece, în timp, consecințele pot fi mult mai grave.

Din fericire, există metode ca să te binedispui după o zi grea sau chiar în timpul ei. Mai rapide sau mai complexe, tehnicile de relaxare îți pot readuce zâmbetul pe buze, dar și concentrarea necesară rezolvării celor mai încurcate activități.

De cele mai multe ori, aceste tehnici nu îți ocupă mult timp și ține doar de tine să le transformi într-o constanță dacă stilul tău de trai este unul agitat și aglomerat.

shutterstock_53921776

Iată câteva sugestii care cu siguranță te vor ajuta să nu exclami prea curând ”am obosit!”:

  • Meditația – fie că vorbim despre meditația clasică sau pur și simplu o rutină care te ajută să îți deconectezi mintea de la toate problemele zilnice, aceasta are un efect aproape instant. Dacă nu găsești câteva minute dedicate acestei activități, mersul pe jos, jogging-ul sau ori alt hobby care îți face plăcere este la fel de benefic. Important este să găsești acele 10 minute în care să îți reîncarci bateriile la foc rapid.
  • Respirația – este bine cunoscut faptul că persoanele stresate respiră superficial în timp ce oamenii calmi respiră profund. Oxigenarea creierului și încetinirea bătăilor inimii atunci când sunteți agitați sunt cele mai eficiente metode de relaxare. Inspirați și expirați profund, folosindu-vă de diafragmă și repetați acest exercițiu de 10 ori.
  • Ceaiul cald – soluție recomandată în special băutorilor de cafea. Cantitățile mari de cofeină cresc nivelul hormonului de stres – cortizolul. Înlocuiți-o cu ceai verde sau ceai de mușețel. Acestea sunt recunoscute drept remedii pentru reducerea stresului și calmarea psihică.
  • Pauzele – atunci când simți că nu mai poți sta locului sau, la polul opus, nu mai ai pic de energie, o schimbare de peisaj te poate readuce la normal în doar câteva minute. Ieși până la magazinul din fața casei sau fă o mică escapadă pe terasa deschisă a clădirii de birouri în care lucrezi. Inspiră și expiră profund și elimină orice fel de gând negativ.

Orice s-ar întâmpla, gândește-te că întotdeauna problemele tale au și o rezolvare, așa că renunță la pesimism. Gândește-te că viața este mult mai mult decât o înșiruire de zile negre menite să-ți strice pofta de distracție și intră din nou în horă!