Ea vorbeşte prea mult, el nu acordă suficientă atenţie. Ea vrea un film siropos, el vrea sport în direct. Până şi dormitorul poate fi subiect de dispută, ea şi-l doreşte aşa şi pe dincolo pe când el vrea doar să fie. Cum arată dormitorul feminin şi cum arată dormitorul masculin vom vedea în rândurile următoare, unde vom fi părtaşi la o segmentare strictă,  dar edificatoare.

shutterstock_69446407

Dormitorul feminin şi somnul dulce

Totul din dormitorul unei femei este în nuanţele pastelate ale culorilor neutre, alternate într-un grad cât mai mare de armonie. Rozul – pal şi el – este nelipsit. Culoarea anului 2015, Marsala, nu vine decât să respecte tendinţele şi să ofere un aer aparte dormitorului. Crem sună bine oricând, iar adăugat celorlalte culori face din dormitor unul în care femininul se regăseşte şi se răsfaţă.

Formele unui dormitor feminin sunt aproape integral curbe. Mobila, perdeaua, covorul, totul are o unduire pe undeva. Formele curbate denotă senzitivitatea femeii puternice, nu neapărat sensibilitatea.Totuşi delicateţea este o însuşire care face din tot ce e rigid ceva mai lin, mai curgător, mai curb, mobilierul şi accesoriile fiind alese astfel.

Aceste alegeri cromatice şi de formă vor fi încadrate în stiluri de amenajare rafinate, precum vintage, retro, romantic, clasic sau o combinaţie echilibrată între acestea, după noile tendinţe. Dormitorul feminin exprimă o personalitate complexă, o continuitate între elemente, o asortare din orice punct de vedere, chiar şi a produselor de dormit realizate din materiale pufoase, calitative şi fine la atingere, în ţesături cu imprimeuri florale.

Somnul dulce:

–          dormitorul feminin, amenajat feeric şi poetic, îmbie la un somn dulce;

–          produsele de dormit, pufoase şi plăcute la atingere, sprijină acest demers;

–          prima condiţie fără cea de-a doua nu va fi acceptată; sub nicio formă; nici viceversa.

 

Dormitorul masculin şi somnul odihnitor

Totul din dormitorul unui bărbat este în culori neutre şi închise precum gri, maro, roşu burgund sau orice altceva care nu atacă ochiul nici nu îl lasă inert, fiind mereu în combinaţie cu alb şi cu tuşe negre care evidenţiază spaţiile colorate altfel. Numărul de variaţii cromatice va fi mai mic decât cel din dormitorul feminin.

Formele unui dormitor masculin sunt drepte, simple, dar este necesar să ţinem cont că treimea de viaţă petrecută într-un dormitor amenajat masculin trebuie să fie lipstă de orice complicaţii care înseamnă grijă, întreţinere şi ambiguitate. Mobilierul, accesoriile şi produsele de dormit trebuie să deţină linii de demarcaţie. De aici geometria strictă a formelor din dormitorul masculin.

Aceste alegeri cromatice şi de geometrie vor fi încadrate în stiluri de amenajare funcţionaliste, cu mobilier de regulă masiv – mobilier care înseamnă soliditate, siguranţă şi putere – şi cu efecte de gadget precum accesorii futuriste, acţiuni de supraetajare, caro-uri volumetrice impozante fără să fie epatante.

Somnul odihnitor:

–          dormitorul masculin, amenajat ferm şi clar, este perfect pentru un somn odihnitor;

–          produsele de dormit de ultimă tehnologie, calitative şi durabile sprijină acest demers;

–          prima condiţie fără cea de-a doua nu va fi agreată; poate va fi menţinută situaţia, dar nu pentru mult timp; şi viceversa.